turnkey.jpg

Opret, ret / rediger en artikel samt SEO, læg den i den rigtige kategori

Du skal være logget ind i admin delen, og det er www.dit-domæne.dk/administrator

Og her opretter vi en ny artikel, og lægger den ned i samme kategori, som fx 'Produkter' - Du har nok andre kategorier, men ellers læg den i den den selv foreslår, fx 'Ukategoriseret' - så kikker vi på den senere.

Under 'Content' - som betyder artikler - og grunden til den er engelsk er, at når man søger efter hjælp, så er det altid på engelsk, og det er også lettere at følge en Youtube video, når den er på engelsk.

Se billede.

 

hjemmeside redigering

 

  • For at se alle ens artikler, tryk på 1.
  • For at oprette ny artikel, tryk på 2.
  • For at redigere en allerede oprettet artikel, tryk en på en af de artikler der allerede er oprettet, tryk 3.

Du har alle de muligheder for at få denne side til at lækker og indbydende ud, og det skal den være, ellers kommer der ikke nogle og besøger din hjemmeside.

Her på lige netop denne side, er der lækker forståelig tekst, sat pænt op, og med lidt billeder.

Du skal lige lære at sætte en funktion ind, der hedder 'Read-More' - som betyder at bliver den vist med mange artikler i samme kategori, fx her i vores eksempel, 'Produkter'  - Hvis du kikker lige her på TurnKey´s kategori, så ligger der kun lige nogle liner af hele artiklen, og det styrer Joomla selv, du sætter så denne 'Read-More' ind, når du synes det er en 'Teaser' til dit publikum. Fx i denne artikel er den lige under billede1. - Det har noget med kategorier at gære, samt hvordan du har bedt Joomla om at vise dine artikler.
Hvis du ikke har andre kategorier, er det lige meget om der er en 'Read-More' eller ej.

Kategorier

Når du har oprettet/rettet din artikel, er det vigtigt at lægge den i den rigtige kategori, for at holde artiklerne sammen, fx 'Produkter' at alle dine artikler om produkter, ligger i samme kategori.

SEO / Meta Description

SEO - Er en forkortelse for Search Engine Optimising, altså Søgemaskine Optimering. Og den funktion har Joomla installeret fra start. Den ligger i alle menuer, kategorier samt artikler.

Fx denne artikel har også en SEO tekst. En SEO tekst er mellem 60 og 80 tegn, så brug den fornuftigt.

Se mere om hvordan du kan styre fx Google med gode SEO tekster her. Artiklen er fra en dansk SEO guro, Skjoldby.

Du finder feltet SEO tekster under faneblad 'Publishing' og feltet hedder 'Meta Description'

Tekster og seo tekst

 

 

  • Skriv / ret SEO - Meta Description - tryk på1 - og udfyld 2.
  • Gå tilbage til din artikel, ved at - tryk på 3.
  • Gem engang imellem ved at trykke på 'Save' - tryk på 4.
  • Er du færdig med artiklen, så tryk på 'Save & Close' - tryk på 5.
  • Er du bare inde for at se noget, uden at rette noget, så er det vigtigt at du bruger CMS/Joomla korrekt, ellers er artiklen låst, så tryk på 'Close' ( tryk på 6 )  - HUSK at CMS/Joomla er beregnet til store hjemmesider, hvor der sidder flere der skriver, og så kan andre scribenter se at der bliver rettet i artiklen, dvs at artiklen du skriver på lige nu, er i gang med at blive rettet af en anden scribent.